Valg af hundehalsbånd

23.11 - 2022 5 min Det Rette Hundehalsbånd

Har du fået en hund, så har du nok også brug for et hundehalsbånd, og der er mange forskellige valgmuligheder, når det kommer til halsbånd til hunde. Der findes halsbånd i mange farver, størrelser, materialer og prisniveauer. Derfor kan det være svært at finde ud af hvilket hundehalsbånd man skal vælge til sin hund. Et hundehalsbånd er ofte et vigtigt redskab for hundeejeren. Først og fremmest kan du sætte snoren i det, men det kan også være et vigtigt redskab i træningen af din hund.

Vælg den rette størrelse

Først og fremmest skal man vælge den rette størrelse halsbånd til sin hund. Det er klart det vigtigste, når det kommer til hundehalsbånd. Et hundehalsbånd der ikke passer til hunden, er ikke godt. Det kan hurtigt blive ubehageligt for hunden, og netop derfor er det særdeles vigtigt at vælge den rette størrelse. Når man får en hund, er det ofte en hvalp, og derfor skal man huske at skifte halsbåndet ud løbende som hunden vokser, så halsbåndet ikke kommer til at stramme. Når man skal finde frem til den rette størrelse, skal man måle hundens halsomfang. Det gøres ved at måle antallet at centimeter omkring hundens hals. Det mål man får, skal man tillægge 1-2 centimeter, og det er så halsbåndets størrelse. Når man tager målet, skal man tage det midt på hundens hals. Halsbåndet skal sidde godt, og have en størrelse, så det ikke falder af hunden, men samtidig skal det sidde tilpas løst, så det er behageligt for hunden. Det må ikke være så løst, at hunden kan sidde fast i det, men det må heller ikke være så stramt, at det kan genere hunden.

 

Mange valgmuligheder

Selvom det er størrelsen der er afgørende, så er der selvfølgelig også mange andre ting, man skal forholde sig til. Man kan f.eks. få halsbånd i mange forskellige farver, med eller uden glimmer og glitter, i forskellige materialer og forskellige tykkelser. Mange af disse ting er hunden nok ret ligeglad med, men det har ofte betydning for ejeren. Du skal altså vælge et halsbånd i en farve, som du selv kan lide, mens du i forhold til materialet skal tænke over hvad der fungerer bedst til det du og din hund laver. Materialet kan godt have indflydelse på, hvordan det er for hunden at have det på, men generelt er de fleste halsbånd på markedet behagelige, hvis de blot passer hunden. Der kan være forskellige ting der spiller ind i forhold til hvilket udseende halsbåndet, skal have. Går du f.eks. på jagt, kan det være en god idé at have en neonfarve på halsbåndet, så hunden kan ses. Til daglig kan det være, at du synes, at det er pænere med et mere neutralt halsbånd, f.eks. et i brunt læder.

 

Halsbånd eller hundesele

Rigtig mange bruger hundehalsbåndet til at gå tur med hunden i, men i nogle tilfælde kan det være en god idé også at anskaffe sig en hundesele, som kan være bedre at bruge, når man går tur med hunden. Hvis man har en hund der kan finde på at trække i snoren, kan trækket i halsbåndet godt være meget ubehageligt og skadeligt for hunden, mens selen fordeler trykket bedre på hundens krop, og samtidig gør, at man nemmere kan holde hunden. Det er altså en fordel for både hund og hundeejer.

 

Forskellige typer halsbånd

Selvom det måske godt kan lyde som om, at en halsbånd er et halsbånd, så er der faktisk forskellige hundehalsbånd, der har forskellige funktioner. Man kan f.eks. få et hundehalsbånd, som har indbygget trækaflastning, hvilket kan være rigtig smart. Derudover kan man få forskellige halsbånd, som gør, at man bedre kan holde hunden. Man skal dog passe på med denne slags halsbånd, da de godt kan gøre skade på hunden. Har man problemer med, at hunden trækker, er det træning der skal til. Det er vigtigt, at man altid får trænet hunden, så man ikke har brug for voldsomme hjælpemidler til at kunne holde hunden. Hundehalsbånd kan laves i mange forskellige materialer, og du kan f.eks. få hundehalsbånd i både nylon og læder, men der findes også andre materialer.

 

Husk hundetegnet

Når man har en hund, så er det ikke kun halsbåndet man skal have styr på. Man skal også have styr på hundetegnet, som er det der kan identificere hvem der ejer hunden og hvor hunden hører til, hvis hunden skulle løbe væk eller lignende. Det er faktisk lovpligtigt, at en hund har et hundetegn så snart den bevæger sig udenfor hjemmet. Det gælder fra hvalpen er fire måneder gammel. Et hundetegn kan købes i de fleste dyreforretninger, hvor de nemt kan gravere hundens navn og dine oplysninger ind. Du kan også bestille et hundetegn på nettet. Man kan få hundetegn i forskellige former, og man kan nemt personliggøre hundetegnet, så det passer til hunden og det halsbånd du har valgt. Du kan f.eks. få et hundetegn der har form som et hjerte eller som et kødben. Hundetegnet kan også fås i mange forskellige farver.

Når du har styr på hundehalsbåndet og hundetegnet, så er du klar til at få hunden hjem og tage den med på tur. Fortryder du dit valg af hundehalsbånd, kan du altid købe et nyt og en hund må gerne have mere end et halsbånd.